Борисов: Няма да допусна кабинет на фигуранта Радев

Ексклузивно
09:52 - 16 Юли 2020
41061
Борисов: Няма да допусна кабинет на фигуранта Радев

"Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от тях. Тя ще катастрофира. Не е по силите на една партия да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на нацията. Ще падат правителства. Служебно правителство - абсурд, защото този незрял президент, фигурант, Шиши му нареди кабинета", обяви сензационно премиерът Бойко Борисов. И добави, че протестите се водят от фейсбук.

От думите му стана ясно, че категорично няма да работи за предсрочни избори и създаването на служебно правителство на Румен Радев. 

"Как Шиши нареди Радев служебното правителство, а говори за моите министри? Защо нямаше протест как Шиши нареди този кабинет на Радев?! Това не ви ли е интересно. Обърнете се назад и вижте кабинетите. Не ви ли интересува? Не е ли зависимост? Ние се скарахме за доброволните отряди, защото това, което искаха патриотите, беше опасно. И те тогава пак ни наредиха до ДПС", коментира Борисов.

Вчера се е чул с бившия президент Георги Първанов, който му бил идеологически противник, и е получил подкрепа от него. 

"Мафията иска да управлява, това се видя", коментира Борисов. 

И обясни, че поисканите оставки не били заради това, че министрите са "лоши", а защото били сочени с пръст. "Няма ли днес Христо Иванов пак да пие кафе и да ходи на плаж. Или всичко са медийни акции и толкоз?!", попита още премиерът.