Борисов обеща помощ на 18-годишно момиче с лимфом на Ходжкин

Съучениците на Мила от Търговската гимназия в Пловдив събират дарения за болната си приятелка

Новини
12:49 - 29 Август 2019
5030
Борисов обеща помощ на 18-годишно момиче с лимфом на Ходжкин

Премиерът Бойко Борисов ще помогне на 18-годишната Мила от Пловдив, болна от лимфом на Ходжкин. Съучениците на момичето от Търговската гимназия, които подеха кампания за събиране на средства в Пловдив посрещнаха Борисов пред стадион „Христо Ботев”. Те запознаха премиера с каузата и разказаха за тежката болест на приятелката им. Борисов пожела брошура, за да се запознае с казуса, а на тръгване от Колежа обеща да „свърши каквото може веднага щом се прибере”.

Средства за Мила са събирани по време на церемонията по рестартиране на ремонта на Колежа. Съучениците й организираха кутии за дарения вчера. Те продължиха с благородната си инициатива и на концерта на Орлин Павлов на Гребната база.

Мила се бори с тежката диагноза – лимфом на Ходжкин и е в четвърти стадий на болестта.  Момичето се намира в болница в Германия, където е направена първата вливка от химиотерапията.

18-годишната ученичка е възпитаничка на пловдивската Национална търговска гимназия и е отличничка. Мила Зархулева мечтае да учи право, подготвя се за предстоящата и матура през 2020 година.

Диагнозата й е поставена докато била на гости на своя леля в Германия. Десетина дни след пристигането си момичето се чувства много зле и я приемат по спешност в болница във Франкфурт. Само няколко дни след това й поставят диагноза – лимфом на Ходжкин.

Първоначалната сума за стартиране на лечението е 35 000 €, която включва само курса на химиотерапия. Допълнително ще трябва да се заплатят болничен престой и много други съпътстващи лечението изследвания.

Всеки, който може да подкрепи Мила в борбата с лимфома, може да  го направи с банкова карта, PayPal или по банков път в нейната дарителска сметка в:

UniCredit Bulbank
IBAN: BG04 UNCR 7000 1523 6703 72
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Виолета Илиева Христева-Зархулева