Борисов обеща: "Ще" има медикаменти навсякъде

Премиерът пише статус във фейсбук, докато шофира по магистралата

Политика
11:08 - 16 Ноември 2020
2404
Борисов обеща: "Ще" има медикаменти навсякъде

Продължаваме усилването на болниците в цялата страна, а за по-натоварените области София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен е създадена организация за повишаване на болничния капацитет, както и за включването по места на специализанти, които също да оказват помощ. Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук, докато шофира със служебния си джип по автомагистрала "Тракия". Той е провел съвещание с НОЩ и му е докладвано от здравния министър проф. Костадин Ангелов, че ще всички болници ще бъдат снабдени с необходимите медикаменти. 

Изявлението на Борисов след заседанието обаче издава, че явно миналата седмица властите не са успели да осигурят лекарства навсякъде, както министърът многократно увери. 

"Допълнителни 20 000 опаковки от най-търсените лекарства предстои да влязат на свободния пазар. Радващо е, че броят на оздравелите от COVID-19 непрекъснато се увеличава. Хората могат да помогнат както на себе си, така и на здравната система, ако бъдат дисциплинирани. Личната отговорност на всеки заедно с разумните и балансирани мерки ще ни помогнат да преодолеем кризата", пише още Борисов.