Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Навални

Премиерът е на инспекция в Сливница

Новини
10:18 - 23 Януари 2021
4901
Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Навални

Бойко Борисов е на проверка в Сливница, където е придружаван от министъра на икономиката Лъчезар Борисов. Премиерът посети обновено училище, за да се запознае с учебния процес по време на пандемия. Кметът на града Васко Стоилков му показва обновените сгради в града. 

"На първо място поставяме здравето, после образованието", каза още премиерът, като допълни, че показателите по отношение на разпространението на коронавирус намаляват само в България.

"На Европейския съвет беше обсъдено и задържането на опозиционния лидер Алексей Навални и на този фон е оглушително мълчанието на президента Радев, той не се е изказал по случая. Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Руската федерация, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България може да има, и то в пълния му обем, а другаде не може? Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото ние настояваме за неговото освобождаване", каза премиерът по ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални.