Борисов: Оставих Банкя последна, да си ходя през Младост

Премиерът се похвали с напредъка по инфраструктурни обекти

Актуални новини
21:23 - 13 Ноември 2019
4135
Борисов: Оставих Банкя последна, да си ходя през Младост

Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през Младост. Сигурно ще ни се разсърдят хората там в един момент. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по връчването на наградите “Мистър и Мисис Икономика”. Коментарът му бе по повод напредъка по редица инфраструктурни обекти, които в момента се строят, пише 24 часа.

“Тази вечер сме се събрали на мероприятие за добри новини. И да благодаря на всички вас, които даваха възможност на икономиката да расте”, каза премиерът. Той цитира данни на Световната банка, според които до 90-та година с Унгария сме почти равни.

“Точно тези 14 години, които ги наричат прехода, ни дърпат нагоре. В последните 10 години вървим нагоре”, каза премиерът. “Няма такава задлъжнялост каквато има днес в световен мащаб. В стотици трилиони се изразява, което е риск особено за малко държави. За това ние харчим внимателно. И за какво харчим? Образованието да се развива”, каза премиерът. Едно време имаше едни предавания по телевизиите, само се рекламирахте вие комунистите, разказа Борисов.

И добави:

Искам да изброя и всеки, където са му заводите, да си направи сметката това добре ли е за него или не.

Той започна с магистрала “Тракия”, допълни със Западната дъга, Южната и Северната тангента, като уточни, че “без тях София нямаше да се движи”. Припомни “Хемус”, похвали вносителите на едри машини, “Боаза-Плевен” и “Търговище- Шумен”, които вече били с чакъл. “Ако слезете надолу по “Струма” вече сме на 300 метра в тунела и след Кресна всичко е очертано. Припомни, че в Габрово също има голям напредък.

"Да видите как се пробива планина - Стара планина. С какви усилия и какъв труд на работниците и строителите”, каза премиерът. И продължи с околовръстното на Пазарджик и това на Пловдив. Добави и “двата огромни газопровода”. Данъците няма да се променят. Ще продължи да се инвестира “мощно в образование.