Борисов от Брюксел: Не виждам държава в евро да е по-зле от България

Чакалнята на еврозоната гарантира банковата система, увери премиерът

Актуални новини
15:46 - 06 Февруари 2020
2864
Борисов от Брюксел: Не виждам държава в евро да е по-зле от България

Чакалнята на Еврозоната гарантира банковата система - не виждам в Европа държава в евро да е по-зле от България. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

"Тези, които сме били в Социализъм рязко се отличаваме от тези, които са с евро и които са в тази част на Европа. Опитаха се и по тази тема за еврото да говорят, че това е едва ли не нещо лошо. Чакалнята гарантира банковата система. Нищо повече.", обясни заяви министър-председателят.

"Някоя държава, която да е въвела евро, да е по-зле от други? Но това е друга тема, ще й дойде и на нея времето да говорим. Защо ги е толкова страх от чакалнята на Еврозоната, защо ги е толкова страх, че не могат да се нарушават така лесно банковите закони и да се фалират банки? Това са големите опасности за нашите противници. Това, което се правеше досега. Глобалният банков съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. Това означава. Като се направи това, което прие нашият парламент по фиксирания курс днес, в кое сме против. Защо сме против? Обаче виждате в България какво се говори. Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост, към белите държави, към които винаги нашите деца се стремат и искат да живеят в тях", коментира още Борисов.

По повод притесненията дали ще се запази фиксиран валутният курс, министър-председателят обясни: "Така са го обявили. Това сме казали на нашите колеги. Ако не стане пък така, по желание отиваме, ще излезем и ще кажем: няма и ще го приключим."