Борисов от Плевен: Видя ли "Хемус" готова, се пенсионирам

Премиерът провери отсечката Ловеч-Плевен на магистрала "Хемус"

Топ
13:09 - 21 Септември 2020
5494
Борисов от Плевен: Видя ли "Хемус" готова, се пенсионирам

Премиерът Бойко Борисов посети Плевен, за да провери как вървят строежите на новата инфраструктура за връзка с магистрала "Хемус". Той отново бе посрещнат с възгласи :"Бойко, Бойко!". 

"На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой", обясни Борисов и заяви, че това което се прави и строи днес е за поколения напред."

"Не сме се отчаяли. Вижда се едните, които работят и другите какво искат. Догодина има избори, ако си кажат програмите, народът може да ги избере. Всеки има право да действа. Миналата година имахме два избора - за евродепутати и за местна власт", каза на хората Борисов по повод на антиправителствените протести през последните месеци.

Областният управител на Плевен Мирослав Петров обясни, че има забавяния в отчуждаването на земите, тъй като кметът Георг Спартански бави процедурите.

"Направете, каквото е необходимо, за да не се бави нищо, защото съм обещал на хората да пътуват за час и половина до София. Даже и по-бързо ще става", каза Борисов и отново припомни, че е обещал: "Видя ли "Хемус" готова, се пенсионирам!", отсече министър-председателят. 

Работниците обаче с възгласи показаха, че по-скоро предпочитат аутобанът да се забави. 

"Нека да си прожектират филмчета, не е лошо", коментира темата за традиционните вече протести на недоволните от властта. 

"Направете, каквото е необходимо, за да не се бави нищо, защото съм обещал на хората да пътуват за час и половина до София. Даже и по-бързо ще става", каза Борисов и отново припомни, че е обещал: "Видя ли "Хемус" готова, се пенсионирам!".