Борисов от Шумен: Оставете Киро и Асен, страшното е АЕЦ "Запорожие" (ВИДЕО)

Произвеждаме си всичко, но ако гръмне, няма да произвждаме нищо, обясни Бойко

Политика
18:55 - 23 Септември 2022
5088
Борисов от Шумен: Оставете Киро и Асен, страшното е АЕЦ "Запорожие" (ВИДЕО)

"Мислех да ви говоря за цени на бензин, за газ, за храни. Вие виждате всеки ден. Не ме е страх от Киро и Асен, истински страх ме е как наивно се отнасят към "Запорожие". Трябва такъв шум да вдигнем за тази централа, говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди това е шантажът с атомната централа, тя трябва да е под особена охрана." Това заяви на предизборна среща в Шумен водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ако падне друга ракета там?, пита Борисов. "Ядрен взрив", сам си отговори той. За какъв туризмъм, производство, газ говорим? Всичко загива. Който може, бяга в Канада, а останалите? каза още Борисов. 

Страхувам се от падането на друга ракета. Миналата седмица удариха електропровода, ако се съвпадне, свършено е с нас. Всички 6 реактора са в състояние на студено спиране, не може да загаснат като печки, обясни Борисов. Това трябва да се спре. Като на руска рулетка падат снаряди и бомби, обясни ледерът на ГЕРБ. Умолявам и Гълъб Донев и президента Радев да положат всички усилия за нашите притеснения.

Произвеждаме си всичко, но ако гръмне, няма да произвждаме нищо, обясни Борисов. 

Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна, каза Бойко Борисов. 5 млрд. лв изнесоха от вашия джоб, заяви лидерът на партията. 

Според него всеки ден говори за обединение.  Ние и нашите кметове вчера загазихме осветлението на паметниците на Съветската армия, обясни Борисов. По думите му за пръв път, водени от тези объркани времена, имат и християни, и мюсюлмани, са обединени. 

Взеха парите за Хемус, сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,200 млрд. лв., обвини той бившите управляващи. Казваха Борисов хвърляше пари от джипката, не, аз отивах при кметовете и питах какво искат. Не съм делил никога кмет от БСП или ГЕРБ.