Борисов откри панаира в Пловдив: Уверено вървим към чакалнята на еврозоната (СНИМКИ)

"Всички агенции вдигат кредитния рейтинг на държавата", заяви премиерът

Актуални новини
13:07 - 23 Септември 2019
2868
Борисов откри панаира в Пловдив: Уверено вървим към чакалнята на еврозоната (СНИМКИ)

Обнадеждаващи новини за икономиката ни съобщи от Пловдив премиерът Бойко Борисов."Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента.", информира министър-председателят при откриването на 75-тото издание на Международния технически панаир в града.

Борисов бе категоричен, че бизнесът в Пловдив трябва да е доволен, защото ще започнат да идват още повече туристи. Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума, който създава шанс за нови партньорства. Министър-председателят увери, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет.

Премиерът акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори. На международния панаир Борисов присъства на откриването на руския щанд. 

По пътя от Базиликата към площад "Централен" премиерът на няколко пъти бе спиран от пловдивчани за снимки с децата. 

"Тук вечер е пълно с деца и родители, превърна се в любимо място за срещи на пловдивчани", обясниха на Бойко неговите придружители. Премиерът бе приятно изненадан от новата визия на центъра и заключи, че Пловдив има привилегията да е сред градовете, легнали върху уникална археология. 

По-рано Бойко Борисов посети Голямата базилика и площад "Централен" в Пловдив. Премиерът бе придружаван плътно от областния управител и кандидат-кмет на града Здравко Димитров и вицепремиера Томислав Дончев.