Борисов пак се хвали с добавката от 50 лева

Топ
09:46 - 01 Октомври 2020
1728
Борисов пак се хвали с добавката от 50 лева

Премиерът Бойко Борисов отново се похвали с щедрата добавка от 50 лева към пенсиите, осигурена първоначално до края на извънредната обстановка (засега обявена до края на ноември), а от вчера - до края на мандата. 

"В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства", отчете той действията на правителството навръх Международния ден на възрастните хора и потвърди думите на социалния министър Деница Сачева от вчера, че добавката ще се изплаща до края на мандата.

"С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото", написа министър-председателят в профила си във фейсбук.