Борисов пита данъкоплатците: Да сложим ли ВАР на стадионите?

Кирил Домусчиев поиска държавата да плати за видеоарбитража

Актуални новини
11:30 - 15 Декември 2019
2689
Борисов пита данъкоплатците: Да сложим ли ВАР на стадионите?

Премиерът Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата за видеоарбитраж. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде Би Ти Ви.

Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.