Борисов: Подписахме зелен дневен ред на Западните Балкани (ВИДЕО)

Актуални новини
14:03 - 10 Ноември 2020
5153
Борисов: Подписахме зелен дневен ред на Западните Балкани (ВИДЕО)

Изключително доволен съм, че подписахме софийска декларация за Зелен дневен ред за страните от Западните Балкани - заедно действаме по европейски. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на онлайн пресконференция след Среща на върха по Берлинския процес. 

„В тази среща носталгията ме обхвана, защото само преди една година по време на нашето председателство канцлерът на Германия, президентът на Франция, премиерът на Великобритания, всички президенти от Балканите, всички лидери до един, дойдохме, обединихме се и дадохме перспективата за Балканите като цяло, не само за Западните. Защото всички 3,3 млрд. евро плюс новите 9 млрд. евро дадоха възможност за огромна инфраструктура на Западните Балкани. Изключително благодарен и доволен съм от колегите, че се съгласиха да подпишем софийска декларация за Зелен дневен ред за страните от Западните Балкани", заяви Борисов и благодари за това, че заедно действат по европейски.

"Декларацията за общ регионален пазар - също наша идея и мечта", добави Борисов и уточни, че по този начин 20-милионното население на Балканите ще бъде с много по-високи доходи и ще остане в този регион.