Борисов: ПП имат минути да решат как да гласуват

Политика
15:32 - 03 Юли 2024
2613
Борисов: ПП имат минути да решат как да гласуват

Ако ПП-ДБ не ни подкрепят сега, то да забравят за ГЕРБ. И при двоен резултат на ПП-ДБ, ще имат 80 депутати. "С кого ще направят кабинет, от сега да знаят както те отказаха, така и ние ще откажем да преговаряме".

Това предупреди в кулоарите на парламента Бойко Борисов някогашните си некоалиционни партньори.

Той отново заяви, че кабинетът на Росен Желязков няма да мине.

За него кампанията за следващите предсрочни избори е в ход.

Ако има с третия мандат нещо, ще е между ПП и Възраждане, смята Борисов. Не виждам нещо, което да промени нещата, заяви лидерът на ГЕРБ, а отговорността за изборите ще е на тези, които не са подкрепили Желязков.

Борисов е ядоса, че Николай Денков го обвързва с Делян Пеевски. Няма да им позволя тези внушения, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Всички ще понесем това, което си надробихме, изтъкна той.

На ПП пожела двоен резултат, но предупреди че и при такъв резултат няма да могат да съставят правителство.

Бойко Борисов е готов на дебат за избирателната система и отново даде пример с Гърция. Светът е много динамичен, категоричен е лидерът на ГЕРБ. Трябва да убедим хората, че трябва да дадат предимство на някого, заяви Бойко Борисов. С Величие никой не е разговарял за подкрепа, стана ясно от думите му, а Костадин Костадинов всички изкомандвал, според Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни декларацията на Николай Денков, в която каза, че по времето на зам.-министър на ГЕРБ човек се е запалил.

"Те убиха човек по време на предизборната кампания и отидоха да асфалтират след това, а ние нищо не казахме. Всичко казах от трибуната - имат минути да мислят как да гласуват”,

повтори Бойко Борисов.