Борисов пред актива в Бургас: Дано не сте ме сменили! (НА ЖИВО)

На политическия небосклон има делене и роене, само ние ще се явим с чест и достойнство на вота, каза Димитър Николов

Политика
11:51 - 02 Септември 2024
2734
Борисов пред актива в Бургас: Дано не сте ме сменили! (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е при актива в Бургас предизборно. Кметове от Югоизточна България, сред които този на Бургас Димитър Николов, и на Стара Загора Живко Тодоров присъстват на срещата. Участват и Николай Ненков, и Делян Добрев.

Първи няколко думи пред събралите се каза областният координатор на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев. "А сега давам думата на лидера на ГЕРБ", каза Алексиев,

а Борисов го репликира и се пошегува: "Нека първо каже нещо Митко Николов. Освен ако не сте ме сменили."

Винаги сме чувствали сигурност и подкрепа, когато г-н Борисов е тук, каза Николов. "Като най-отговорна партия в страната ние подкрепяме лидера, националното ръководство и не се цепим", заяви той и поясни:

"На политическия небосклон има делене, роене и центробежни сили кой къде ще застане. При нас такова нещо няма, с чест и достойнство ще се явим на вота".

А Бойко Борисов продължи: 

"Ще използваме нашите кметове да разясняват това, което ние искаме да се случи. Понеже сме в Бургас - не мисля, че нещо хубаво се е случило в Бургас след нашето управление. Нямаше да има път до Слънчев бряг. Като ден днешен си спомням как закъсах в джипката". 

Думата взе и депутатът Николай Нанков. Бившият министър на регионалното развитие и строителството заяви, че за общинските средства от държавния бюджет по проекти не са улеснени правилата и в МРРБ и МФ има провал. Капацитетът в МРРБ са 10 човека, те администрират програма за 6 млрд. лв. А иначе стотици експерти трябва да администрират такива средства, заяви Нанков.

В два аспекта имаме сериозни разминавания с ПП-ДБ. На първо място, средствата, които трябва да се разплащат с общините. Проблемът е, че лимитите на МФ не достигат за разплащане на дейности, които вие вече извършвате, каза той.

Делян Добрев напомни от своя страна колко много е направила ГЕРБ за бизнеса, как редица фирми са били спасени от фалити. Едното нещо, според него, са именно компенсациите за тока. Така, по думите му ,се е избегната голяма инфлация, която е щяла да бъде една от причините да се каже "чао на еврозоната".