Борисов предлага преговори на партиите за Изборния кодекс (ВИДЕО)

Няма да се откажем от хартиената бюлетина, нямаме доверие на машините на Мадуро, отсече лидерът на ГЕРБ

Политика
09:25 - 18 Ноември 2022 (обновена)
2836
Борисов предлага преговори на партиите за Изборния кодекс (ВИДЕО)

ГЕРБ-СДС ясно са декларирали, че ако един ден влезе в зала този Изборен кодекс, те ще оттеглят оставането на обществения съвет и оставянето на район "Чужбина". Но няма да се откажат от хартиената бюлетина, но и от машинното гласуване. До влизане на Изборния кодекс в зала от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след като свика извънредно заседание на ПГ на партията.

"Продължаваме промяната" си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, каза още той. "Кирил и Асен го знаят и "Да, България" го знаят, но са предприели тактиката на мълчание", каза Борисов.

"Водихме дълъг разговор с парламентарната група. Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на Промяната на КПКОНПИ защо излязоха от комисията. Всъщност те си търели повод да счупят последното работещо НС. Това е нашият прочит, защото "атентат срещу демокрацията" да се нарече агажимент поет пред избирателите за смесено гласуване с машини и хартия, не може да е антентат на демокрацията", каза Борисов.

Той заяви, че е с две ръце "за" машинно гласуване, но такива машини, каквито са в САЩ, а не "във Венецуела на Мадуро". Лидерът на ГЕРБ призова да се съберат пари и да се купят и заяви, че се сега се мами с кодовете и флашките на машините.

Бившият премиер призова депутатите да проявят здрав разум, за да се запази парламентът да работи. Той предложи да се върнат в зала - Изток или Запад, още днес, дори през уикенда и да обсъдят Изборния кодекс. Защото иначе парламентът няма да работи и удължаването на бюджета няма да мине.