Борисов предупреди: Иде страшна криза

Топ
11:54 - 15 Юли 2020
2718
Борисов предупреди: Иде страшна криза

Нито един индикатор не показва, че нещо ще се подобри, ще става зле. Не сме спрели увеличението на доходите, нито проектите. Приходните агенции продължават да поддържат приходи, които ни дават възможности да не теглим заем към този момент. Това каза в началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

Борисов предупреди, че ни очаква тежка икономическа криза. „Икономическата криза идва с огромни темпове и то в цял свят – от Америка до Европа. В такава ситуация държавата трябва да бъде много консолидирана. До този момент сме договорили повече пари за България, трябва да ги защитим на Европейския съвет, за първи път ще се събираме на живо, за да може да се излезе с решение. Колкото и да се опитваме с новите дизайни на 60/40, не е като да работи икономиката, както бяхме преди пандемията с 4 -5% ръст“, добави премиерът.

Бойко Борисов изрази и притеснения, че българите приемат здравната криза на шега и не приемат сериозно противоепидемичните мерки.

„Проведох разговор с Щаба. България е единствената държава, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала. Великобритания и Франция от 1 юли отново въвеждат задължителни маски и връщат много от мерките, които досега бяха. Тревожен съм от това, което докторите казват, че наесен това ще ни изиграе лоша шега“, допълни министър-председателят.