Борисов: През юли ще получим покана за чакалнята на Еврозоната

Новини
11:39 - 28 Март 2019
1126
Борисов: През юли ще получим покана за чакалнята на Еврозоната

„През юли 2019 г. ще получим покана за чакалнята на Еврозоната”, съобщи премиерът Бойко Борисов на българо-германски икономически форум в четвъртък. 

„Имаме три неща да изпълним. Имаме прекрасна среда за инвеститорите и инфраструктура, която се гради. Изпълнили сме абсолютно ангажиментите си към ЕС, стриктно спазваме и опазваме границите на Съюза”, подчерта премиерът.

Той отбеляза още, че за бизнеса е важно да има „стабилни данъци, огромен фискален резерв, гарантиран чрез МВФ евро-лев”.

„За Шенген не съм сигурен, защото има една или две държави, които са егоисти. Чисто егоистично те пазят интереса на своите народи, затова и ние го отнасяме, в случая - България и Румъния. По море няма да са прави, ако не ни пуснат”, отбеляза още Борисов.

Според него външният дълг на страната ни ще продължава да пада.

Премиерът Бойко Борисов предупреди още, че ще има големи последствия за всички при Брекзит без договор, съоБщава БТА. Той изтъкна, че българските министерства се готвят да има Брекзит без договор. "Който си мисли, че Брекзит е далеч и нас не ни касае, много се лъже", допълни Борисов.