Борисов: Против импийчмънт на Радев съм, дори приемам негови министри

Топ
12:42 - 05 Април 2023
2421
Борисов: Против импийчмънт на Радев съм, дори приемам негови министри

Бойко Борисов направи комплимент на президента Румен Радев, като обяви, че е готов дори да приеме негови министри в бъдещ кабинет. Аз нямам разделителни линии, практик съм, заяви той.    

Лидерът на ГЕРБ твърдо се обяви против идеята за импийчмънт на президента. Да ударим единствената институция, която спомогна да се запази спокойствието и управлява държавата в тази тежка ситуация?!, отсече той. 

Неговите функции са извън правомощията, защото партиите си говорим кой е хубав, кой е лош. Аз съм против импийчмънта на Радев, отсече Борисов. 

"Ако иска и Радев да участва, ако мисли, че има министри. Аз съм практик. Ако искаме приемственост, слагам и това на масата. С "Възраждане" ще говорим сериозно. Със 102 хил. им е нагоре резултатът", посочи той, като отбеляза и ръста в броя на гласувалите за тях висшисти. "Никой няма право да им омаловажава резултата. Трябва да работим с всички, които са избрани", заяви бившият премиер. Той обясни, че няма да отговаря на въпроси, защото "дума при така наранени би огорчила още повече".

"Моята цел е да се обединяваме в името на държавата. Да загубят партиите ни, но да спечели държавата. На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи. При правителство ще се приемат всички реформи. Това съм го обещал", заяви той.