Борисов пусна новата отсечка на "Струма" (ВИДЕО)

6,5 км. вече са достъпни за пътуващите към Гърция

Актуални новини
11:49 - 23 Май 2019 (обновена)
2365
Борисов пусна новата отсечка на "Струма" (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов, заедно с министрите Владислав Горанов и Томислав Дончев преминаха по новото 6.5 км трасе на АМ "Струма" край Благоевград.

Няколко хиляди с благодарствени плакати ги посрещнаха.

Отсечката се пуска предсрочно, за да може през нея да преминават всички, които в почивните дни и през летния сезон пътуват за Гърция.

 "Аз ще направя магистралата от двете страни на Кресна. После който иска да дава няколко милиарда, през дефилето да я качи горе по върховете на планината. Нали така искат? Има много мераклии за власт, нека съберат няколко милиарда и да го направят! Аз не мога да я кача магистралата на върха", каза премиерът Бойко Борисов за строежа. 

"Ние даваме разумен проект за дефилето. Ако не се приема, ще си караме по магистрала от двете страни, а в дефилето ще си влезем по старото трасе. Оставам на вас вие да говорите с хората, защото това са нашите пари. Да, има съоръжения, има мостове за по 3-4 млрд. в света. Може да я направим да виси на въжета, има всякакви решения, но струват огромни пари", допълни Борисов и попита дали тези няколко милиарда да се дадат за отсечката от 14 км или да има магистрала от Видин до София, "за да може от Солун, като минеш по "Струма", да стигнеш до Видин".

Преди да тръгне към магистралата, Борисов написа на профила си във Фейсбук: "Пътувам към Благоевград, където днес се пуска движението по още 6,5 км от АМ „Струма“. Целта е улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение за пътуващите към Югозападна България и Гърция при предстоящите почивни дни и летния сезон."