Борисов с апел: Изгледайте със сърце и разум видеото на ген. Мутафчийски

"Чуйте упрека му, болката му, гнева му", призова с емоция премиерът

Политика
23:40 - 14 Март 2020
5926
Борисов с апел: Изгледайте със сърце и разум видеото на ген. Мутафчийски

Премиерът Бойко Борисов отправи молба от профила си във Фейсбук всеки да изгледа видеото с посланието на ген. Мутафчийски, в което той заяви, че ще поиска по-търди мерки от кабинета в режим на извънредно положение в страната.   

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му. Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!" , написа Борисов.

"Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев. Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство.", сподели за разговора си с президента премиерът.