Борисов се закани на избирателите, ако ГЕРБ не спечелят изборите

Лидерът на ГЕРБ каза, че ако не успеят сега, следващия път няма да правят агитация

Новини
13:08 - 19 Март 2023
11954
Борисов се закани на избирателите, ако ГЕРБ не спечелят изборите

Ако сега не победим и не направим правителство, за следващите избори не трябва изобщо да излизаме и правим агитация. Към всичко, което сме направили за Търново, аз мога да добавя и църкви, библиотеки, и обещанията към семинарията. "Хемус" щеше да е на 20 км. оттук, да е стигнала до Възела. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново.

„Всичко това беше спряно. Ние им оставихме по сметка 1,2 млрд., за да може да го продължат - с нас, без нас, няма значение. В момента международният трафик ви минава през центъра на града. Какъв въздух дишате, да ви питам? Тука на баира ТИР-овете как пушат и всичко ви влиза в блоковете и две години си мълчите. И слушате Рашков, Шишков с глупостите им“, обърна се той към множеството в залата.

"Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете. Срамота! Когато е управлявал ГЕРБ, са работили абсолютно всички еврофондове. Нямахме нито едно наказание, а сега се води една популистка лява политика, която ни обрича на фалит. Кое ни спасява в момента? Спасява ни оръжейната промишленост, която изнася за 5-6 милиарда оръжие за Украйна, спасява ни скъпият ток и преработката на руски петрол, който изнасяме за Европа", обяви Борисов.

"Една госпожа, явно много ме мрази, ми вика - искам пак да станеш премиер. Ама парите са похарчени, няма ги. А вие искате сутринта да си измиете очите и зъбите и този сън, който сте сънували две години, да изчезне. Все пак ние не сме богове. Ние сме хора и всичко това сме постигали с много работа, време и вашата подкрепа. И затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"ПП и ДБ искали да правят "правителство на малцинство". Ще им направя елементарната сметка - не могат да направят правителство с ГЕРБ, с ДПС (освен ако не са направили вече нова коалиция след изявлението на белгийския премиер). Който пожелал успех, както на ПП, трака и на ДПС", заяви Борисов.

"Така че всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите да гласуват. В случая се наемам с колегите да направим нещо по-добро от сегашното, само ако имаме мощна подкрепа. Ще има и саниране, и строителство на магистрали, и на ВиК сектора", увери той.

"Колкото и да е трудно, ще успеем, ако сме единни, ако сме силни. След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната. Уважаемите медии един ден ще разберат, че са съпричастни към грабежа, извършен срещу българите. Защото услужливо мълчаха. Обвиниха Младежкия ГЕРБ и ви обраха по лев на всеки литър бензин и дизел. И ние купувахме най-евтиния руски петрол, а продавахме най-скъпото гориво. Един репортаж нямаше, за да проследят контрабандата на горивата. И от вас, драги журналисти, ви измъкнаха по лев. Сега ви измъкват през веригите, където пазарувате. Кой не мина, той не ни ограби! Докато ПП управляваха, България е дала 5 млрд. на Путин - вашите пари от джобенцата, заминаха за там. И си говорим за евроатлантизъм и за какво ли не. Вместо да постъпят като Чехия, Унгария, Румъния, Полша, те изгониха готвачките от руското посолство", заяви Борисов.