Борисов: Ще подкрепим бюджет, в който да се отделят повече пари за армията (Видео)

Новини
09:19 - 18 Февруари 2022
2906
Борисов: Ще подкрепим бюджет, в който да се отделят повече пари за армията (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Десислава Атанасова и Христо Гаджев дават извънреден брифинг от централата на партията.

"Предлагаме да подкрепим на второ четене изброените 10 точки, за да може България да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците и ще ги подкрепим в парламента. В противен случай ще излезе че КСНС е бил, за да се отбие номера" - заяви лидерът на ГЕРБ.

„Няма сектор да не е претърпял или да търпи огромни щети в момента. И това го констатира президентът Радев, не е мое заяждане. Денков за какви 100 дни мечтае, той е от една година. Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков са на по една година министри. Когато казват предишните управляващи, може да уточняват, че става въпрос за служебните правителства. Този доклад за СРС-та е бил много отдавна готов, но е било изгодно да се говори, че по времето на нашето управление са били подслушвани хора. При Орешарски беше същото . Кетчери подслушвали политиците. И се стигна дотам, че английската фирма изпрати официално писмо, че те не са оборудвани със записваща техника. Това са парадокси, но пропагандата работи по чудовищен начин – лъжи, лъжи, лъжи. Стотици минути във вашите новини и народът се отвращава. Докато разбере, че е било лъжа минават месеци“, каза Бойко Борисов.

„Така че, господин Гаджев, ще ви изброи всичко, което има към бюджета към днешна дата. И там по никакъв начин решенията на КСНС не са отразени и затова най-конструктивно предлагаме да подкрепим това, което при президента Радев се разбраха. Ние за всички проблеми, които има в момента даваме решения. Ние сме държали най-консервативната политика години наред, повече от десетилетия.  Сега се взимат милиарди кредити, поне да решат един проблем. Ако има военен конфликт, ние да сме като една от всичките страни-членки на НАТО. Казваме – това, което при Радев приеха като точки, това да бъдат любезни да направят. И имат нашата подкрепа. Предлагаме за храните 9%  ДДС, това не е популизъм, правили сме го и ще ги подкрепим да го направят“, заяви Борисов.

„Това, което е разумно и добре за хората, ще го направим. Имат подкрепа за това. Не само, че не приемам, че имало дупки, а толкова пари за отбрана, колкото се даваха – на военните, на полицаите, на съдебната охрана се вдигнаха парите, в кризата. Това сме договаряли със синдикатите.“

Побългареният зелен сертификат на практика не работи, допълни Борисов.

„И затова там се присъединихме към Възраждане, че сме против зеления сертификат по този начин въведен да тормози хора. Ние предлагаме конструктивност в основните им теми. Вие редставяте ли си навремето БСП да ни бяха подкрепили по темите за отбраната? Радев им го казва, ние им даваме подкрепата и те казват – ама, те във Фейсбук се заяждат с нас“, допълни още Бойко Борисов.