Борисов срещу блокадите: Не може да се затварят кръстовища и да се пречи на хората (ВИДЕО)

Политика
19:32 - 29 Юли 2020
3522
Борисов срещу блокадите: Не може да се затварят кръстовища и да се пречи на хората (ВИДЕО)

"Никой не е срещу протестирането. Стачките и демонстрациите са формите на демокрацията, но не може да се затваря движението и да се препятстват другите хора. Има свобода на движение". Това каза премиерът Бойко Борисов, става ясно от видео във фейсбук профила му. На него министър-председателят отново е зад волана на служебния си джип.

Борисов допълни, че полицаите биват провокирани. "Никои не им пречи да протестират пред МС, където искат, но да не затварят кръстовището, защото и другите граждани имат права", каза още той.

По думите му никой не иска да се обяснява защо иска да мине по пътя. "Оставете кръстовищата, нека хората си работят и си гледат живота. Представете си да изгубим изборите и веднага 25 души да блокират кръстовищата. Това ли е демокрацията ?", попита Бойко Борисов.

"Разбрах за последната лъжа на триото - че съм в Евксиновград, заедно с главния прокурор", обясни премиерът.

"Като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа, защото накрая няма кой да повярва на истината. От сутринта наблюдават всички наши действия - бяхме при газонепроносната система, на която работят над 2000 души, както и магистрала "Хемус", добави още Борисов.