Борисов: Страхотно законодателство - ще джуркаме топчета кой да е шеф на ЦИК

Политика
10:42 - 04 Май 2021
4931
Борисов: Страхотно законодателство - ще джуркаме топчета кой да е шеф на ЦИК

Страхотно изборно законодателство приеха - да джуркаме топчета, за да определим кой да бъде председател на ЦИК. Само че аз отсега мога да ви кажа, че за шеф ще бъде избран някой от партията на Слави Трифонов. Прогнозата е на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борсиов при посрещането на поредната пратка ваксини срещу COVID-19. 

"Исках с Антоанета Стефанова (проектопремиера на ИТН - б.р.), която безспорно е брилянтна в шахмата, да говоря, да разбера как ще действат, исках да видя нейни интервюта. Но явно няма интерес", ядосан е Борисов. 

Той отново заяви, че е твърдо против въвеждането на изцяло машинното гласуване. "Напомням, че бюлетините се печатат в държавната печатница, но всички други материали от изборните книжа се печатат при фирма на социалист (Петър Кънев е собственик на "Демакс" - б.р.), каза още той. 

"А разбрах, че видеонаблюдението ще се прави при броенето. "Какво значи "при възможност". Може и да я има, може и да я няма. Как да се подготвим ние за това състезание, като съдията ще казва "може"/"не може"?, пита той. 

"Навремето, когато Станишев и Първанов искаха мажоритарно гласуване, какво се оказа? Ние ги бихме. Готови сме за всякакви изборни правила. Съдията, колкото и да ти пречи, като играеш по правилата, печелиш.  Всеки ден чакам да ни освободят. Не знам какво още искат. Всички знаят, че отиват на избори, пък парламентът продължава да си приема разни работи. Що за нахалство? Приемат закони, а не могат да съставят правителство", скастри още "новите" парламентарни субекти премиерът в оставка.