Борисов в Црънча: Ако не произвеждаме калашници, ще трябва да затворим заводи

Общество
10:53 - 06 Май 2020
3595
Борисов в Црънча: Ако не произвеждаме калашници, ще трябва да затворим заводи

"Все пак "Калашников" ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А "Калашников" не е лош автомат", коментира Бойко Борисов.

Навръх Деня на храбростта и празника на Българската армия той посети Црънча. Премиерът присъства на демонстрациите на военните там. Той отчете, че има симпатии към Специалните сили. 

"Към днешна дата с нищожните приходи на държавата не сме съкратили нито един разход, включително за военните. Специалните сили не само изключително подготвени, но когато имаме миграционен натиск, терористи, диверсанти, дори и в рамките на града те могат да действат. Изключително подготвени, в пълна координация са с колегите от баретите, правят съвместни учения", заяви премиерът пред журналисти в учебен център Црънча.

Борисов отчете, че мнението за Специалните сили е изключително добро. "Преди две години, когато идвах поискаха да им направим полигоните, видяхте ги, сега ги изпробвахме. 6 млн. имат да си направят казармата", каза още министър-председателят.

Министър-председателят изрази надежда наесен да го поканят за едно занятие с готова казарма. "Столови, фитнеси, много е хубава", допълни още Бойко Борисов.