Борисов в Кърджали: Тук бяха голи поля, а сега...

"Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости", отбеляза премиерът

Новини
10:39 - 11 Май 2019 (обновена)
8703
Борисов в Кърджали: Тук бяха голи поля, а сега...

Бойко Борисов бе на откриването на нов голям завод в Кърджали. Проектът представлява инвестиционен център с 20 000 кв. м. площ за производство на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки и зона за отдих и възстановяване. 

"Ще се обърна първо към работниците - това, че се прави първи, втори, трети завод, това, което вие произвеждате на 100% се изнася в Европа, САЩ и света. Няма рекламации, изключително качество, и затова колегите се съгласиха да инвестираме и във Враца, за да може и в Северозапада да се възражда икономиката.", заяви премиерът пред стотиците работници и гости в Кърджали на откриването на новия завод на компанията "Теклас".

На "първата копка" присъстват председателят на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, както и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и Хасан Улусой, турският посланик в Република България. Тук е и градоначалникът на Враца.

"Някога тук бяха голи поля, а сега има високотехнологични паркове", изтъкна Борисов пред стотиците гости за голямото събитие. Министър-председателят, заедно с представители на бизнеса, се разходи из халетата на новата фабрика. Той изслуша с интерес обясненията на специалистите за модерните машини, които работят във фабриката.

Премиерът подчерта, че най-важното е да има развитие и високи доходи. "Тогава нико не мисли за глупости", отбеляза Борисов. И подчерта, че "това е най-добрият мост между България и Турция и между българските мюсюлмани и християни.