Борисов: В понеделник сменям зам.-министър Живков

Новини
10:50 - 31 Май 2020
5437
Борисов: В понеделник сменям зам.-министър Живков

Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще бъде сменен в понеделник. Това съобщи преди минути премиерът Бойко Борисов.

Точно в 8.00 ч сутринта той ще поиска от министъра на околната среда и водите Емил Димитров да му даде предложение кой да назначи на мястото на Живков за зам.-шеф на ведомството.

"ГЕРБ ще бъде безкомпромисна", закани се Борисов. 

Сутринта министър-председателят Бойко Борисов провери на място как върви изграждането на обхода на Поморие, който ще разтовари трафика към морето. Преди това премиерът, заедно с кмета Димитър Николов, нагледаха строителството на спортният комплекс "Арена" в Бургас. 

Преди два дни прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови. Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

"Всеки бизнесмен може да си напише списък и да си го сложи в касата. И аз мога да кажа - за кмета на Поморие - 1000 лв., за Горанов - 2000, за Нанков - 3000. Аз не искам да коментирам, задържаният да каже какъв е този списък",

заяви още премиерът по повод списъка с известни имена и милиони на Атанас Бобоков.

Междувременно Борисов уведоми, че сръбският президент Александър Вучич утре ще бъде на посещение у нас.

В следващите дни се очаква да дойде и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.