Борисов: Викам на Ердоган "Сакън, недей", ако ми постави неудобна тема

България е важна и любима на Турция, каза премиерът

Политика
16:15 - 09 Юли 2019
3296
Борисов: Викам на Ердоган "Сакън, недей", ако ми постави неудобна тема

"Сакън, недей!" С тези думи се обръщал Бойко Борисов към Реджеп Ердоган, когато турският президент поставял пред българския премиер неудобна тема. Това призна днес самият министър-председател пред журналисти в Сараево, след като в понеделник вечерта разговаря там с Ердоган в рамките на Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

"Той като тръгне да поставя някоя тема, която не ми харесва, викам "Сакън, сакън, недей". Нали знаете - вероизповедания, те са любими теми, ремонт на всички джамии. Да изчакаме, всичко се развива добре, да строим", разкри българският премиер.

"Турците са най-мили, внимателни, любезни. България им е толкова важна и любима, защото целият им трафик минава през България. 5,1 милиарда долара е стокооборотът сега и си дадохме дума с Ердоган да разширим и да стигнем 10 млрд. долара", каза премиерът.

Бойко Борисов подчерта, че понеже Балканите са взривоопасен регион, колкото по-малко се говори, толкова по-добре, като приказките бъдат заменени с действия.