Борисов: Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент

Какво сме взели на милиардера - завод ли, предприятие ли?, попита риторично премиерът

Актуални новини
12:40 - 08 Май 2020
4140
Борисов: Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент

Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Така премиерът Бойко Борисов отговори пред в-к „Сега“ на обвинението на Васил Божков, че често се е срещал и разговарял с финансовия министър.

В ефира на bTV бизнесменът поиска оставката на Горанов, като индиректно спомена за искане на подкупи.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза: „Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта.“

Премиерът категорично отхвърли твърденията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. „Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми“, каза той.

Борисов е отправи гневен коментар на тезата, че се разпорежда в спорта. „Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от „Левски“. Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил“, беше категоричен той.

„Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов. Божков обяви, че Борисов е общото между мутренските времена и сегашните, а разликата е депутатът от ДПС Делян Пеевски.