Борисов: Ясно е кой стои зад медицинските сестри, кой ходи при тях

ГЕРБ дава по 10 000 лева на семействата на загиналите строители на АМ "Хемус"

Общество
16:04 - 06 Март 2020
2915
Борисов: Ясно е кой стои зад медицинските сестри, кой ходи при тях

Това, че медицинските сестри преспали в парламента, не е нещо лошо. Да ги блъскат, да ги бутат, не е красиво, не е джентълментско. Но ясно е кой стои зад тях, то се видя кой дойде при тях. Така премиерът Бойко Борисов коментира сутрешната драма с медицинските сестри в парламента, докато инспектираше строителството на магистрала "Хемус".

"Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното", каза Борисов.

Според министър-председателя създалата се ситуация е с очевидно политически привкус.

Борисов съобщи и важна новина: "Предложил съм ГЕРБ да даде по 10 000 лева на семействата на загиналите работници по време на строителството на АМ Хемус. Няма да върнем хората, но така ще подкрепим близките им и ще покажем, че не ни е безразлично.", заяви министър-председателят. 

Премиерът коментира и горещата тема за коронавируса, като сподели, че премиерът на Израел Бенямин Нетаняху му се е обадил и споделил учудването си, че само в България страшната зараза още не е нахлула. След което дсвамата държавници са се разбрали за видеоконференция в неделя по темата с няколко европремиери. "То е ясно, че коронавирусът и тук ще дойде, въпрос на време", каза Бойко Борисов.

Проверих строителство АМ „Хемус“ в участъка от пътен възел „Боаза“ до пътен възел „Плевен“. Скоро всички българи ще минават през това трасе за минути. Нека всички видят какъв къртовски труд се полага, написа премиерът на страницата си във Фейсбук.