Борисов за Гешев: Не познавам хората от ВСС

Лидерът на ГЕРБ каза, че по темата за правителство говори само Мария Габриел и тя ще прецени какви компромиси да направи

Топ
13:16 - 14 Май 2023
2441
Борисов за Гешев: Не познавам хората от ВСС

Когато всички от ПП - ДБ искат оставката на Иван Гешев, когато Румен Радев, Корнелия Нинова също искат оставката на Гешев - това не е политическо вмешателство. Когато Мария Габриел отвори дума по тази тема, изведнъж това е политическо вмешателство.

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

"Аз не познавам хората от ВСС и никога не съм разговарял с тях. Каква е разликата между произнесеното от ПП - ДБ за Гешев и това, което ние казахме? Няма разлика. Питайте поне веднъж Христо Иванов дали неговите думи не са политическо вмешателство Ние не сме казали нищо по-различно от другите партии. Хората във ВСС не са крепостни селяни. Всеки има право на мнение и реакция", категоричен бе той.

"Ние сме демократична партия. Както виждате, по темата за правителство говори само Мария Габриел. Тя ще прецени какви компромиси да направи. Разговаряхме с ПП - ДБ, защото считаме, че с тях имаме най-общи приоритети. Какво получихме? Шикалкавания и някакви пътувания в чужбина. Смята ли някой, че две години служебно правителство е добре за България? Смята ли някой, че нови избори ще са добре? Ако не направим правителство ще изпуснем Шенген, Еврозона, парите по плана за възстановяване - всичко. Ние с 69 депутати няма как да направим сами правителство. Затова утре Мария Габриел ще разговаря с всички и да решим кое ще е най-добре. Няма да се пришиват никакви коалиции, въпреки че ПП са били в коалиция с БСП", даде пример Борисов. 

"Онзи ден колегите от ПП- ДБ ни нападнаха малко подло за Пловдивския панаир. Ще вкараме специален закон за Пловдивския панаир. Нека колегите от ПП - ДБ го измислят даже. Ще напишем, че къщичка за птички няма да може да се построи там", обяви Борисов.