Борисов за коалиционното споразумение: Този уикенд е 3 март, две седмици чаках ПП-ДБ да се напътуват

Това не е документ, който се пише на коляно, за да отразява щенията само на една или друга партия, обясни лидерът на ГЕРБ

Политика
10:03 - 28 Февруари 2024
1885
Борисов за коалиционното споразумение: Този уикенд е 3 март, две седмици чаках ПП-ДБ да се напътуват

Този уикенд е 3 март - аз имам мероприятия", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира призива на Кирил Петков коалиционното споразумение на ГЕРБ да бъде представено до десет дни.

"Две седмици ги чаках да се напътуват и доколкото разбирам - никакъв резултат. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и изречение. Това не е документ, който се пише на коляно, за да отразява щенията само на една или друга партия".

Борисов потвърди, че предложението на ГЕРБ ще предвижда ротация на премиерите, защото това е бил големият компромис, заради който Мария Габриел се отказа от поста си на еврокомисар.

Коалиционни споразумения се правят в целия ЕС, меморандум ми звучи малко като "Джемкорп", коментира още той.

Борисов поиска смяната на военния министър Тодор Тагарев и го определи като неработещ - най-вече заради факта, че обещаните на Украйна БТР-и още са в София:

"Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента".

Партийните лидери още не са получили оценката на министрите от Денков и Габриел. Денков може да си подаде оставката когато си иска - ще я гласуваме, когато влезе в дневния ред на парламента, каза Борисов.

Снимка: Агнес Методиева