Борисов за новите снимки : Няма да доставя радост на воайора Радев

Новини
17:35 - 11 Ноември 2021 (обновена)
6116
Борисов за новите снимки: Няма да доставя радост на воайора Радев

Няма вариант ГЕРБ да не признае изборите. Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че така разделена държавата, не виждам как ще се оправим и това не са някакви политически изказвания. Това заяви експремиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" на БТВ.

Предупредих преди 1 година какво ще се случи. Тоя занаят 10-12 години го упражнявам да балансираш между НАТО, атлантици ЕС, сложно е, каза лидерът на ГЕРБ.

Червената лампа светна когато ЕБВР намали прогнозата на България за икономически растеж. Това не е ли шамар за Кирил и Асен - министрите на Радев?, попита Борисов. 

Гнусен компромат! Слагат шкафче, подредено, докато ме няма. Заснели са всичко, докато ме няма и са платили да ме снимат, докато спя. Прекрасен компромат, заяви Борисов по повод новите снимки от спалнята му. 

Няма да доставя радост на воайора Радев, който пускаше дрон, за да ме снимат в спалнята, отсече той.  

Той атакува президента и за имунизацията: "Вие видяхте ли Радев да се ваксинира, с каква ваксина. Видяхте ли зеления му сертификат?", попита шефът на ГЕРБ.

Да беше отишъл да се ваксинира, хората, които го харесват, щяха да тръгнат след него, увери Борисов.

Моделът на Радев е три-четири пъти по-скъп ток, заключи Борисов.

"Хаосът е пълен, ние ошашавихме хората“, описа ситуацията с машините за гласуване след откриването на голям брой устройства извън лицензираните от ЦИК, Борисов.

"След днешните изявления на ЦИК, да продължим да говорим за това не е продуктивно. И малкото българи, които ходят да гласуват, ще ги откажат. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, това е абсурдно. Машините заминали за чужбина, не се знае кои машини, ЦИК не знаят. Миналата седмица ние отидохме и казахме за 228 машини. Радев е назначил Рашков по конституция, единствената му роля е да организира честни и прозрачни избори.

В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И същият този абсурд си назначава проверка на себе си и казва: до довечера ще отговорим. Трябваше Радев да му е взел оставката, да отиде някой свестен човек и да прибере тези машини. Държавата да си ги купи, да са 100% нейни. Там, в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките. Под брой, под опис.

Всяка машина има GPS. И предишните избори са фалшифицирани. Това са четири души - двама братя, баща, сестра. ЦИК ги назначава. И те дошли със заплати от 10 000 лева на 2000 лева", коментира още Борисов.

Според него голяма вина има вътрешният министър Бойко Рашков, който би трябвало да отговаря за защитата на изборния процес: „Трябваше Радев да му е взел оставката, да беше сложил някой честен човек, който да отиде да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи да са сто процента нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките – под брой, под опис“, каза лидерът на ГЕРБ. 

Според ЕК възстановяването на БГ се отлага - предизвикателства ниската ваксинация и високите цени на тока са причината, увери Борисов.

Христо Иванов и компания не са сложили една тухла, за да спорят с мен, отсъди експремиерът.

"Моделът на ГЕРБ е 10 години 70-80 лева цена на тока, моделът "Радев" е 380 лева цена на тока – 3-4 пъти по-скъп ток. И дървата поскъпнаха. Да не би дървата да станаха по-малко или секачите да вземат повече пари? Нима въглищата поскъпнаха, нима се повишиха заплатите на миньорите? Откъде-накъде поскъпва токът. Добре, че построихме "Балкански поток" – не дадохме да ни заобиколят Гърция и Турция.

На "Балкански поток" поставихме най-добрите американски компресори и си гарантирахме 15 млрд. кубически метра транзит. От транзитни такси ще има 25-30 млрд. лева печалба за България. Едновременно започнахме и интерконектора с Гърция. След проведен от нас честен търг го спечелиха две гръцки компании.

Едната да доставя тръбите по гръцката връзка, а другата – да го строи. Инвестирахме половин милиард в Гърция и за тази Нова година щеше да стане. Често ходех на инспекции, но оттогава никой не е стъпвал там. Христо Иванов и всички тези лъжци говорят за азерски газ. Но той не се докарва в джобове, трябва да дойде по конектора. На 31 декември трябваше да тръгне и азерски, и американски газ. Надявам се да стане, заяви Борисов.