Борисов : За НСО питайте президентството

Премиерът бил силно разочарован от Ангел Джамбазки

Топ
13:47 - 13 Декември 2019
2688
Борисов: За НСО питайте президентството

„За регулация на НСО трябва да се попита президентската институция, защото това е пряко подчинение на президента. Не обичам да се меся в работата на другите хора”.

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по повод инцидента с автомобил на НСО по-рано днес, при който беше блъснато дете. Той подчерта, че при подобни случаи трябва по-навреме, по-коректно и по-бързо да се информира обществеността какво е станало.

„Всеки от нас кара кола и знае, че на всеки може да се случи, така че, пази Боже, да има такъв инцидент, адски неприятно не, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е в нея пътници или не е имало. Ако сравните двете прессъобщения, когато Цвета Караянчева катастрофира и вчерашната катастрофа, даже нещо повече  - опитаха се с през жълти, лъжливи сайтове, да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофата. Упрекът ми е, че не навреме, некоректно, не информираха обществеността“, заяви още Борисов.

Премиерът не подмина и инцидента с Ангел Джамбазки, който беше заловен да шофира в нетрезво състояние.

„Аз няма какво да се разграничавам от него, понеже той беше сред конкурентите ни на изборите в София, а и е евродепутат от друга политическа сила”, беше коментарът на Борисов. За него случката е един неморален акт. Колкото до МВР – те си свършили работата, както трябва.

„Знаете, който ме познава, аз капка алкохол не пия и съм голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара. Разочарован съм много от г-н Джамбазки, даже думата разочарование е много малко. Винаги съм го харесвал като политик, много работа ни е свършил на България като такъв. Както казват българите „власите на края на Дунава се давят“, безапелационен беше премиерът. 

Борисов наблегна на това, че с един подобен инцидент човек си нанася такава щета, че може и да не се възстанови.