Борисов: Задачата ми е да ви опазя живи!

Общество
13:19 - 15 Април 2020
3569
Борисов: Задачата ми е да ви опазя живи!

Всеки път ще започвам и ще свършвам с едно – спасихме ви от мигрантската криза, сега ще ви запазим и от това. Задачата ми е да ви опазя живи! Колкото и да ни мразят заради мерките заради коронавируса. И аз преди време питах доктора кога ще хвърля патерицата...Той каза – сред 31 дни, това е положението.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира тунела „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

Той подчерта, че никой никъде в света не е направил нищо по-добро от това в България.

„Някои от моите колеги се правиха на бабаити, а сега слагат труповете в чували и няма къде да ги погребат! Тези държави за пример – като Сингапур и др. - за един ден имат толкова болни, колкото всичките в България досега“, илюстрира ситуацията Борисов.

На въпрос какво ще правят производителите по пазарите, след като няма да работят на великденските празници, премиерът отговори така: „Как да не работят?! И в четвъртък работят, и в понеделник работят. Гъвкаво да действат! Веднъж отпуснах пазарите и видяхте какво се случи“.

Той обеща на работниците на автомагистралата, че ще имат пари за Великден.

„Стотици семейства имат заплати – за светлите празници да имат хората заплати, виждате как работят като пчелички“, похвали ги премиерът и подчерта, че шофьорите са карантинирани в кабините.

„Тази магистрала трябваше да бъде готова за олимпиадата в Гърция, помните ли? Но някои от вас не са били родени тогава. А виждате сега колко сме напреднали, колко бързо става“, похвали се още Бойко Борисов.

Поредните критики на президента Румен Радев към властта обаче Борисов категорично отказа да коментира.