Борисов : Задържахме рекордни количества дрога

Контрабандата на цигари вече е под 5%, коментира премиерът

Новини
11:20 - 19 Април 2019
2338
Борисов: Задържахме рекордни количества дрога

„Задържахме рекордни количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога. За контрабандата на цигари се знае, че я свалихме под 5%”. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на Национално съвещание на ръководството на МВР.

По повод разбитата група за телефонни измами в Румъния и България, премиерът посочи: „Вече не се работи само с мулетата, а с цялата престъпна схема. Надявам се да могат да се отнемат имоти на тези хора, за да бъдат овъзмездени жертвите, не знам дали го позволява законът“.

„Продължаваме да работим. Много колеги работиха добре. Тези, които бяха в Румъния и сега се прибират, свършиха изключително добра работа“, изтъкна Борисов.

„Сърцераздирателно е да виждаме как възрастни хора дават спестяванията си“, коментира Борисов и другата актуална тема - ало измамите.

Министър-председателят спомена и за разкрито убийство в Троян. "На колегите от Ловеч разрешавам да разкажат после на медиите за убийството от 2017 г. - едно брутално убийство, изнасилена и разчленена жена. Вече имаме задържан, има самопризнания", разкри премиерът.

"Поздравявам и колегите от СДВР за бързата реакция вчера. Бързо хванаха убиеца от "Младост". Убийството от Ловеч съвпада с това от Русе", щастлив е премиерът.