Борисов знае новия ресор на България в ЕК

Сферата, за която страната ни ще отговаря, била с отлично финансиране от Брюксел

Топ
13:48 - 09 Септември 2019
2280
Борисов знае новия ресор на България в ЕК

Не се притеснявайте, България ще има доста по-престижен ресор в новата Еврокомисия. Така премиерът Бойко Борисов разкри, че знае за коя сфера ще отговаря страната ни в лицето на Мария Габриел, но отказа да потвърди дали се касае за образованието, каквато информация се появи в последните дни. Борисов допълни обаче, че новият ресор, който страната ни ще получи, бил с 3 пъти по-добро финансиране от досегашното, явно в сравнение с предишния състав на ЕК.

"Сега повече работа и показване. Сложете им едни стари снимки, да видят какво е свършено, а пък после да си плямпат каквото искат", обърна се премиерът към ректора на Националната спортна академия (НСА) "Васил Левски" професор Пенчо Гешев.

На церемонията присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. "Много се радвам, че преди началото на учебната година се открива такава сграда. Образоването е изключително важно за младите хора. Студентите от НСА се включиха активно в инициативата "София - Европейска столица на спорта", посочи столичният кмет.

Пред сградата на академията на улица "Гургулят" 1 шефът на ВУЗ-а връчи на Бойко Борисов уникална снимка на Георги Аспарухов - Гунди.

"Колко е необходим той за българския футбол днес!", възкликна премиерът.

"Остана ни само един имот да оправим. Нека тези, които искаха да ги приберат, да говорят за корупция", каза още Борисов.

"Дано хейтърите утре не ме заподозрат в конфликт на интереси, защото тук на втория етаж защитавах докторантура", отбеляза още той и специално попита дали тази зала е била ремонтирана.

Снимка: Агнес Методиева