Боровец опустя, само румънци шетат из курорта

Любопитно
16:30 - 02 Февруари 2021
6808
Боровец опустя, само румънци шетат из курорта

Докато пистите и хотелите на Банско се пълнят, Боровец опустява, а чужда реч в зимния топ курорт почти не може да се чуе, видя репортер на Lupa.bg. След лудницата в събота и неделя, когато столичани препълниха снежния оазис, още в понеделник картината се промени. Въпреки, че текат последните дни на ученическата ваканция, и българските туристи са малко. Повечето хотели в курорта са полупразни, въпреки че се спазват всички мерки за безопасност в епидемията.

По центъра на селището, освен нашенци, се мяркат единствено румънци. Редовните чужди туристи от години – германци, англичани и скандинавци изобщо ги няма и това се очакваше в сегашната ситуация, споделиха собственици на малки хотелчета в Боровец.

Скиорите по пистите също не са много, а сняг има предостатъчно. Съоръженията работят с пълна пара. „Всички са много любезни, раздават маски, помагат с каквото могат”, разказаха заклети любители на снежните удоволствия.

Въпреки рехавото присъствие, типично по нашенски, по влековете не спират да се разгарят махленски разправии. На междинните станции, тарикати се накачулват в малките кабинки и стават постоянни скандали, защото има ограничен капацитет на местата.

„Типично по нашенски, може да сме няколко души, но ще има за какво да се разправяме. Има си хора, които продължават да смятат, че правилата за тях не важат.”, коментираха възмутени туристи.

През уикенда, пейзажът в Боровец бе съвсем различен - маса столичани тръгнаха към близкия до София курорт за разходка на чист въздух. Задръстванията бяха огромни и хората чакаха по 15-20 минути, за да успеят да влязат в курорта. По лифтовете пък се извиха опашки и хората чакаха по половин час, за да успеят да се качат в кабинките. Скиорите нехаеха за дистанцията и се бутаха един в друг, без да се съобразяват с епидемичните мерки, разказаха възмутени туристи.