Боряна Братоева и Петър Антонов се срещат в "Място, наречено Другаде“

Новата пиеса на Яна Борисова под режисурата на Димитър Коцев-Шошо с премиера в Младежкия театър

Топ
11:11 - 16 Май 2022
7796
Боряна Братоева и Петър Антонов се срещат в "Място, наречено Другаде“

Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и великолепните актьори Боряна Братоева и Петър Антонов ни въвличат в една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. „Място, наречено Другаде“ е най-новият текст на един от най-нашумелите съвременни драматурзи – Яна Борисова. Премиерните спектакли са на 25 и 29 май в Младежкия театър „ Николай Бинев“.

Действието ни отвежда в сградата, където живее Денис – бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична раздяла с жената, която той нарича „любовта на живота ми“ Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите и се отдава на пиене и самосъжаление.

По стечение на обстоятелствата в апартамента до него, се нанася младата актриса Мия. Без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, тя нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата. 

След известна съпротива, Денис се сприятелява и привързва към момичето. Без той да усети тя става неговия спасителен пояс, източник на вдъхновение и желание за живот. От своя страна Мия намира истински приятел с богат емоционален опит и мъдрост от каквито всеки млад човек има нужда в процеса на порастването си.

Сценографията и костюмите са дело на Елис Вели, а музиката на Милен Кукошаров.

Популярният актьор и музикален изпълнител Петър Антонов приема поредното си театрално предизвикателство. Звездата на възпитаника на НАТФИЗ в киното изгрява във филмите „Пансион за кучета“ на режисьора Стефан Командарев и в „Писмо до Америка“ на Иглика Трифонова, които се радват на успех не само в страната ни, но и в чужбина. Музикалната му кариера също му печели много фенове. Най-големият му пробив е с песента „Rouge“, изпята в дует с Йоана Захариева, която цели 14 седмици се задържа под номер едно в музикалните класации. Популярна е и кавър-версията на „Целуни ме“ по музика на големия Йосиф Цанков, изпята с Надя Ботева.

Жъне голям успех с моноспектакъла „Едуард“, а през последните четири години печели симпатиите и аплаузите на публиката с поетичния любовен спектакъл „Абсурдни времена“ по едноименната книга на Маргарита Петкова и Добромир Банев, където си партнира с Нона Йотова. През последната година телевизионните зрители пък гледаха Петър Антонов в два популярни сериала - „Отдел Издирване” и "Мен не ме мислете".

Боряна Братоева първо учи две години „Право“, а след това завършва „Актьорство за драматичен театър“ в НАТФИЗ в класа на проф. Маргарита Младенова. Става част от трупата на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в Пловдив. Братоева дебютира като Кара Палавеева в постановката на Пловдивския театър „Сестри Палавееви“ по едноименния роман на Алек Попов. За ролята си получава награда в категория дебют за Съюз на артистите в България. Участва също в мултимедийния спектакъл „Одисей“. Снима се и в сериалите "Седем часа разлика" и "Съни бийч".

Най-известните драматургични текстове на Яна Борисова са „Малка пиеса за детска стая“, „Приятнострашно“ и „Хората от Оз“. През 2007 г. печели обявения от Театър 199 конкурс за написване на камерна пиеса (до четири действащи лица) на съвременна тематика на името на голямата българска актриса Славка Славова.

През 2008 г. министерството на културата на Франция, Еditions Théâtrales, Тheatre Odeon и Avignon Theatre Festival избират Яна Борисова да бъде представител на България в проекта „27 пиеси от Европа“. Текстовете ѝ са поставени и издадени в България, Белгия, Франция, Сърбия, Русия, Аржентина, САЩ, Италия и Германия. Носител е на няколко театрални награди "Икар" и "Аскеер".

Димитър Коцев – Шошо е писател, преводач, продуцент, сценарист и режисьор. Носител на наградата за дебют на Националния фестивал на киното във Варна през 1995 за късометражния “Отражение”. Режисьор на документалната поредица “Другата България”. Автор на късометражните филми “Вуду календар” и “Шопинг”. Продуцент, сценарист и режисьор на пълнометражните филми “Лора от сутрин до вечер” и “Маймуна” (Награда на публиката, София Филм Фест 2016), както и на телевизионния сериал “Четвърта власт” (Награди за Най-добър сценарий и Най-добър сериал на Филмовата Академия). Автор на романите “Лора от сутрин до вечер” и “Скарида”. Преподавател по творческо писане специалности киносценарий и сценарий за ТВ сериал. Шошо е режисьор и редица театрални спектакли.