Боряна Димитрова: Защо лидерите мълчат така оглушително?

Новини
22:40 - 09 Юни 2024
4148
Боряна Димитрова: Защо лидерите мълчат така оглушително?

Битката от центъра се премества по периферията. Много малки партии събират по-съществена подкрепа, коментира пред Би Ти Ви социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

"Докато в центъра се водеше битка за кой да понесе вината, по периферията загряват съвсем други тип обществени нагласи, които са червен картон към статуквото - крайно радикални", обяви тя. Това, според нея има две проявления - изключително ниска избирателна активност, която показва отношението към големите партии и разпиляване към малките.

Тя отбеляза и "оглушителното мълчание на лидерите", което се вижда както в липсата им в предизборни дебати, така и в изборната нощ. Посочи, че и в други страни в Европа няма кой-знае колко сигурни данни вечерта на вота, но там се вижда изява на лидери, които поемат отговорност. Димитрова отбеляза специално пълната липса на ДПС в предизборните прояви. Подчерта, че обществото не е сбор от парцелирани електорати. "Ние имаме правото да чуем какво смятат по ключови въпроси основните политически сили", коментира тя.