Боряна Калейн: Искам да науча децата да не се предават пред трудностите

Париж 2024
15:16 - 16 Август 2024
798
Боряна Калейн: Искам да науча децата да не се предават пред трудностите

Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика в многобоя от Париж 2024 Боряна Калейн благодари на своя клуб Левски-Триадица, който организира тържествено посрещане в нейна чест. Събитието беше уважено от кмета на София Васил Терзиев и редица други официални лица.

Десетки деца се събраха в двора на 47 СУ "Христо Г. Данов", за да поздравят своята любимка. 

"Благодаря на клуб Левски-Триадица, в който израснах. Много съм щастлива от това събитие. Тук имам много спомени и се радвам, че тези деца могат да изпитат емоциите, които аз съм изпитала да бъда част от всичко това", каза Калейн.

В залата преди имаше надпис, който да мотивира гимнастичките - "Победи себе си, за да победиш целия свят". Олимпийската вицешампионка каза, че е постигнала именно това на Игрите във френската столица.

"Направих го! Победих се на олимпийските игри и и това е най-важното. Силно вярвам, че този надпис ще бъде подновен и отново ще стои на стената в залата", каза Калейн. 

"Аз искам да бъда мотиватор за децата да се борят, да не се предават пред трудностите и просто да дават своя принос всеки ден", добави тя.

Калейн смята, че явно е трябвало да премине през всички трудности в кариерата си, за да стигне до олимпийското сребро и все още не взела решение за бъдещето си.

"Човек трябва да си извърви пътя и всички грешки, които съм допуснала по пътя са били част от него. Аз съм трябвала да го извървя, за да се науча на нещо и да постигна нещо. Все още не съм си починала, сигурно ще мине малко време, за да реша какво ще правя, защото емоциите са все още много, много силни, даже не мога да ви опиша колко и затова ще ми трябва време", завърши грацията.