Босът на хакерите излъга - не се прибра в България

Иван Тодоров не бе в самолета от Истанбул, кацнал тази вечер в София

Новини
23:58 - 29 Юли 2019
7596
Босът на хакерите излъга - не се прибра в България

Иван Тодоров, босът на фирмата за киберсигурност „Тад груп“, не спази обещанието си пред Специализираната прокуратура да се прибере в понеделник в София.

Варненският милионер бе заявил по-рано, че ще кацне в България с полет от Истанбул тази вечер. Според неговите думи, той бил в Канада за участие в семинар на „Събуей“. Мнозина обаче пророкуваха, уви, успешно, че Тодоров просто е офейкал от България, за да избегне ареста си. Маститият IT-бос не бе сред пътниците на самолета от Истанбул, кацнал в 21:10 часа на летище „София“.

Иван Тодоров е обвинен като част от престъпна банда за тероризъм чрез киберпрестъпления, в която участват неговите подчинени Кристиян Бойков – Хакера и Георги Янков. Триото е заподозряно за хакерския пробив в НАП, срещу „Тад груп“ са събрани доказателства и за нелегално източени данни и имейли от банки и застрахователи с цел препродажба или изнудване.

Той бе обявен за европейско издирване още онзи ден, но засега не е пуснат в системата на Интерпол. Вероятно това ще се случи до ден.