Босът на Миньор Ангел Христов е хванат със списъци на „Зелената партия“ в Кюстендил

53-годишният бизнесмен е задържан

Общество
11:47 - 03 Ноември 2023
4737
Босът на Миньор Ангел Христов е хванат със списъци на „Зелената партия“ в Кюстендил

Бизнесменът Ангел Христов, който застана начело на „Миньор“, е един от разследваните за купуване на гласове в полза на ПП „Зелената партия“ на кандидата за кмет на Кюстендил Огнян Атанасов.

Бившият елитен рефер - президент на клуба, който си постави задачата да върне „чуковете“ в професионалния футбол, е хванат в Слокощица със записи и бюлетини на Огнян Атанасов, 53-годишният Христов е задържан за кратко, иззети са лаптопи, образци на бюлетина, попълнена в полза на Огнян Атанасов, записки за очаквани резултати по секции от пет адреса, уточнява 4ВЛАСТ.

В селото коментират, че Огнян Атанасов е идвал 4 пъти на място за предизборни срещи. Кметът пък Венера Илиева сподели, че не знае какви са фирмите, чиито имоти са били претърсвани от полицията. Резултатът от Слокощица след първи тур показва, че силите между двамата кандидати за кмет на община Кюстендил са доста изравнени. За Огнян Атанасов са гласували 207 души, за Петър Паунов 206.

Това съобщиха източници, но от полицията няма потвърждение за задържането му.

Тотомилионерът от Перник Росен Русимов, който почина преди три години, имал свой таен бизнес със Ангел Христов и тези милиони съвсем не са нещо ново за него.

От години тотомилионерът от Перник въртял сделки и далавери за милиони. Купувал фирми и ги препродава отново на свои други фирми не само у нас, но и в чужбина.

Една от последните големи сделки на Росен Русимов е предприятие да малки вериги, което се намира в гр. Крагуевац, Сърбия.

ТБ “Инвестбанк” отпуска кредит на Росен Русимов за 800 хиляди евро. Сделката е изповядана и извършена чрез “Централна ремонтна база Перник”. Доскоро управител и собственик на тази база е бил приятелят на Росен Ангел Христов, който е по-известен в Перник с името Анрито. Росен Русимов притежавал 100% собственост на дружествения капитал на базата през “Верига груп”.

Тотомилионерът от Перник е бил собственик и на мина “Витрен”. През лятото на 2011 г. Росен Русимов иска да стане собственик на тази фирма. За целта купува от “Каусто голд” – Кюстендил 5 000 акции за 1 млн. 680 хиляди лева. Тази мина е продадена през 2012 г. за повече 4 млн. лева. За нея наддава самият Христо Ковачки, но накрая се оттегля.

Ангел Христов е мозъкът на фирмите. Той е и човекът с повече пари в началото. Росен Русимов се похвалил, че ще харчат джакпота двамата заедно, за да купят фандроми и други машини за фирмата.

Заради Ангел Христов, Росен Русимов се забърквал и в ДДС измами. Той прехвърлил една от фирмите, когато натрупала дългове за повече от 1 милион лева. Росен Русимов от Перник излъгал безработен ром от село Медковец, че ще го вземе на работа, а вместо трудов договор му връчил документите, с които прехвърлил задлъжнялата фирма.