Ботев Пд бие в драма с дузпи

Пловдивчани напред за купата, отстраниха коравия Черно море

У нас
21:28 - 04 Април 2019
1573
Ботев Пд бие в драма с дузпи

Ботев Пд спечели драматично с дузпи сблъсъка с Черно море от четвъртфиналите за Купата на България. Двубоят завърши 1:1 в редовното време, след като Феребори Доре откри за "канарите" в началото на второто полувреме, а малко преди края 17-годишният талант на варненци Мартин Минчев изравни. Продълженията преминаха без голове и това доведе до дузпи. Там Черно море се оказа с по-лош мерник и пропусна на два пъти, докато Ботев бе безгрешен и победи с общ резултат 4:2. Така пловдивският тим се класира за трети пореден сезон на полуфинал за купата.

Първата част много равностойна, с повече битка в средата на терена и малко голови опасности. Най-добрият шанс се откри пред Доре, който в 9-ата минута надскочи варненската защита и стреля с глава, но нацели напречната греда.

В началото на втората част Тодор Неделев се оказа на добра позиция за удар, но с десния крак не успя да насочи топката във вратата на Дюлгеров. В 51-ата минута резултатът бе открит от домакините. Васил Шопов центрира отлично към Доре, който със задната част на главата си успя да насочи топката в мрежата на гостите.

Последваха силни минути за Ботев, който имаше няколко добри възможности да затвори мача с втори гол, но далечни удари на Неделев, Вутов и Карачанаков бяха спрени от вратаря на гостите Дюлгеров. Черно море обаче не се предаде и в 79-ата минута резултатът бе изравнен. Големият талант на Морето Мартин Минчев получи топката в наказателното поле, финтира защитник и от малък малък ъгъл простреля между краката на стража на домакините Даниел Кайзер.

До края на мача и в продълженията голове не паднаха и победителят трябваше да се реши с изпълнения на дузпи. При тях варненци тотално се провалиха, като вкараха само един от четирите си опита - първо Пламен Димов стреля над вратата, а след това Кайзер спаси удари на Васил Панайотов и Дани Кики. За Ботев точни бяха Неделев, Пиргов и Вутов, а това бе достатъчно за крайния успех на пловдивчани. Така канарите са последният полуфиналист след Локо Пд, ЦСКА и Септември. Всеки момент ще бъде изтеглен жребият за полуфиналите на живо в ефира на Диема спорт.

Ботев Пд - Черно море 1:1 (4:2 след дузпи)
1:0 Доре (52)
1:1 Минчев (79)

Ботев Пд: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 26. Апостолов, 16. Шопов, 8. Неделев, 7. Тонев (60- Карачанаков), 39. Вутов, 10. Доре
Треньор: Николай Киров

Черно мрое: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 70. Димов, 4. Генев, 5. Станчев, 38. Ндонгала, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов (71- Витанов), 90. Минчев, 10. Василев (66- Жоржиньо)
Треньор: Илиан Илиев

Стадион: СК "Ботев" 1922
Съдия: Станислав Тодоров

Купа на България, четвъртфинали

Етър – Локомотив Пд 1:1 (7:8 след дузпи)
Лудогорец – ЦСКА 0:1
Струмска слава – Септември 0:2
Ботев Пд – Черно море 1:1 (2:4 след дузпи)

Снимка: Lap.bg