Ботьо Ботев: Убийството на Дракополов е поръчково

Криминалистът е песимист за откриването на "чистача" и автора на ликвидирането на бизнесмена

У нас
08:24 - 08 Април 2021
2414
Ботьо Ботев: Убийството на Дракополов е поръчково

Бизнесменът Николай Дракополов беше показно убит в района на Околовръстното шосе в София при кръстовището със "Симеоновско шосе". Той е прострелян в главата, докато чака на светофар, пред очите на 11-годишно дете.

Да се правят изводи е твърде рано. Вероятно става дума за поръчково убийство, обяви пред БНТ криминалистът Ботьо Ботев. 

"Не се изключва една такава вероятност, когато едно такова престъпление се организира на личностна основа, на базата на взаимоотношения, тъй като самата личност, както стана известно, е твърде противоречива личност в криминалните среди", каза Ботев.

Според него вероятно наистина се касае за неща, свързани с престъпен бизнес. По думите му, много често подобни салони се използват за такава цел и оборотът, който се прави, се прави за реализиране на престъпно придобити пари.

"Рано е още в рамките на два дни да се изграждат каквито и да е тези. Работата на местопроизшествието е фундаментът, върху който се изграждат впоследствие всички действия и т. нар. хипотези в бъдеще за работа. Хипотезите обикновено се градят на базата на онова, което е придобито като информация в първичните моменти на работа", обясни криминалистът.

По изложените данни, навярно доста хора са видели случилото се и доста хора могат да свидетелстват, но и ако това стане, трябва да се осъществи в "рамките на една специфична конспиративност", уточни Ботьо Ботев, защото тези хора трябва да се пазят.

"Хора, които се нагърбват да извършат подобни престъпления, съответно преценяват нещата и вземат мерки за дегизировка, на промяна на външността си и ред други неща. А някои от тях, зависи от морал, от психика, от много други неща, действат и по най-бруталния начин", коментира криминалистът. По думите му, охранителни работници нямат работа в района на местопроизшествието. Там трябва да бъдат само специалисти експерти.