Боян Магдалинчев поздрави юристите за Деня на българската конституция

У нас
19:43 - 16 Април 2023
1892
Боян Магдалинчев поздрави юристите за Деня на българската конституция

Боян Магдалинчев, председателстващ Висшия съдебен съвет (ВСС), поздрави юридическата общност по повод Деня на българската конституция, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

В поздравителния адрес, публикуван на интернет страницата на ВСС, Магдалинчев припомня, че на 16 април 1879 г. е приета Търновската Конституция - първата българска Конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на България.

"Конституцията е фундамент на нашата демократична и правова държава, върху която се изгражда съвременно европейско законодателство. Въпреки множеството предизвикателства, свързани с въвеждането на електронното правосъдие, модерни съдебни процедури, кадровото обезпечаване на органите на съдебната власт и администрирането на съдебната система, всички ние полагаме ежедневни усилия за гарантиране на правовия ред и върховенството на закона", се казва в поздравителния адрес.

"Благодаря Ви за усилията, желанието и вдъхновението, с които допринасяте за осигуряване на най-висшата ценност за демократичното общество – правосъдието. Най-сърдечно Ви пожелавам здраве, благоденствие и упоритост в търсенето и отстояването на справедливостта в името на просперитета на обществото!", посочва Магдалинчев в обръщението си към юристите по повод професионалния им празник.