Боян Расате пак спретна тв цирк, този път в "Референдум"

Националистът се нахвърли на политически опонент: "Вие сте хамелеон, който гласува за вас, ще похаби гласа си!"

Политика
00:44 - 02 Октомври 2024
1194
Боян Расате пак спретна тв цирк, този път в "Референдум"

Грозни сцени белязаха предизборния дебат в предаването „Референдум“ по БНТ. Водещият не успя да озапти представителят на "Български национален съюз – НД" Боян Расате. Повод за напрежениего станаха думи на Расате, който посочи, че част от виновните за това българите да сме зле в момента, стояли в студиото.

„Всичко, което чувам е, че държавата трябва да направи това или онова. Ние в момента играем ролята в някакъв театър като щраусът, който си е заврял главата в земята и не осъзнава какво се случва. Говорим празни приказки как държавата трябвало да направи нещо си, за да се възстанови държавата и да започнем да живеем добре. Как може това да се случи това, като не влизаме в детайли кой е тази държава – престъпни криминални групировки, политически организации, които са мафиотски структури, бивши комунисти, агенти на ДС, негодници, лицемери и продажници. Тези мръсници трябва да направят еди какво си, за да може онези отдолу да живеят по-добре”, започна той.

„Досега какво си направил ти?”, попита го Мария Колева от ПП „Правото”.

„Трябваше да се направи декомунизация и хората, които са участвали в предишни управления и са докарали хората до просешка тояга, да бъдат изхвърлени от политиката, икономиката, здравеопазването и образованието, за да не образуват следващи поколения олигофрени. Вие трябваше да се запишете пак в листата на БСП, където бяхте миналите избори и да си затваряте устата. Такива хамелеони като вас, които на всички избори сменят политическите партии и лъжат клетия избирател, за да гласува за вас – това е похабен глас”, обърна се Расате към Колева”.

Тя не му остана длъжна: „А вие какво правите – само престъпни действия. Вие сте най-големия продажник и престъпник, който е извършил престъпления по време на кампанията”.

„Аз съм най-големият политически престъпник в Република България и се гордея с това. Гордея се, че не съм участвал в управлението и разграбването на страната. Не съм бил в листата на никоя продажна партия, както някои от тук присъстващите. Скучая, защото седем пъти говорим едно и също”, изригна Боян Расате.

По думите му медиите са виновни за 30-годишния преход, защото са били услужливата патерица на всички управляващи. „Бухалките са държавата. Те печелят на този хаос”, отсече Расате.