Боят настана: Защо комунистите и Емануела обичат Тръмп?

Както българските левичари, така и чалга героините мразят органично демократичния ред и мечтаят за безвремието на 90-те

Коментар
15:19 - 02 Ноември 2020
16961
Боят настана: Защо комунистите и Емануела обичат Тръмп?

Влизам снощи в инстаграма на Емануела, че „Порнхъб“ ми зареждаше нещо бавно и що да видя? Вместо измрудените очи и напомпаните бозки ме посреща предизборно съобщение. „Гласувайте за Тръмп“, пише фолк душичката, защото ако дойде Байдън, НАТО ще започне да ни скопява химически, да ни заразява с ракови ваксини, да забрани православното християнство и да окупира Източен Йемен. И се замислям защо чичкото с рижото тупе, който номинално е републиканец, у нас се радва на почитта на най-либералните обществени слоеве – бръмчалки с къси полички, анархо-комунисти, гей-талибани и представители на останките от вмирисаната на водка соц бохема.

Няма да крия, че аз също изпитвам известно възхищение към нечовешката енергия и до болка откровения егоцентризъм на Доналд Тръмп. Ако в личната ми карта вместо „Подуяне“ пишеше „Хамптън бийч“ или „Бойси, Айдахо“, вероятно щях да му дам един глас. Но защо Емануела, за Бога? Какво е общото между нея и Корнелия Нинова, която не се притеснява да нарича настоящия господар на Белия дом миротворец и и лице на „промяната, която народите поискаха и си взеха“?

Ами, отговорът е много прост – и комунистите, и фолкпевиците са представители на алтернативната обществена реалност, на виртуално-конспиративната кохорта врагове на ГМО и любители на НЛО, на враговете на фактите и слугите на интернационализма. Родните левичари обясняват теманетата си пред Доналд с общото недоволство от санкциите срещу Русия и националистическия страх от икономичеко-лобисткото чудовище СЕТА. Но истината е не толкова фактологическа, колкото психологическа – страх.

И Корнелия, и Емануела са генетични врагове на либералната демокрация и виждат в лицето и червената вратовръзка на Тръмп мощен съюзник. Те са тези, които наричат ценностите на европейската цивилизация „толерастия“ и „арабофилия“ и се надяват на национализма на чичко Доналд в комбинация с кагебейщината на Владимир Путин да унищожат общото европейско семейство, което така боде очите им. Те са тези, които мечтаят за здрава ръка, дирижирана икономика, стоков протекционизъм от царевицата в Силистерско до фолкбардаците в Студентски град.

Както българските комунисти, така и чалга героините мразят органично демократичния ред и мечтаят за безвремието на 90-те, когато Корнелия приватизираше „Техноимпекс“, а Емануела виеше гласче, без да се отчита пред НАП. И наивно, да не кажа малоумно смятат, че Тръмп ще ги отведе в мечтаната мутро-болшевишка Нирвана. Това, разбира се, може да се случи само в добре (или зле) фризираните им главици, но поне ни забавляват. А истината е една – за нас е все едно дали ще остане Доналд, или ще дойде Джо, дали Борат ще се гаври с Майк Пенс, или с Камала. Защото ние си оставаме завинаги да живеем с Корни и Емануела.