Божанков дири изборните кодове в... Мохаве (ВИДЕО)

Депутатът от БСП си пусна монтаж сред кактуси ала Джон Траволта в "Криминале"

Политика
09:25 - 29 Ноември 2022
3119
Божанков дири изборните кодове в... Мохаве (ВИДЕО)

Депутатът от БСП Явор Божанков, който взривява системно парламентарната група на левицата с мнения "за" изпращането на оръжия за Украйна и против връщането на хартиената бюлетина, нажежи мрежата с интересен монтаж пред кактуси. 

Видеото той публикува в понеделник, няколко дни, след като Георги Свиленски обяви, че колегата му е на работно посещение в САЩ. От кадрите се виждат кактуси, пред които Божанков е застанал в поза тип Джон Траволта в "Криминале", превърнало се в прочуто миймче в последните години. При това на фона на незабравимата мелодия на Хенри Манцини от филма "Пинко розовата пантера".  

"Диря кодове", отвръща чистосърдечно депутатът от гражданската квота на Столетницата на въпрос дали не търси в пустинята Мохаве хартиени бюлетини.

А под видеото му се изредиха десетки депутати - от Продължаваме промяната и ДБ да го бъзикат:

"Божанков, Радвам се, че си добре. По последна информация, с която разполагахме или си бил пратен в Архипелага Гулаг, или си в кораба-затвор от филма със Силвестър Сталоун "Невъзможно бягство". Второто изглеждаше по-реално, защото Свиленски каза, че си някъде в USA.

Сега виждам, че си избягал от затвор някъде пустинята Мохаве. Хващай дилижанса и се прибирай, че твоите хора тотално полудяха и ми мирише на правителство с третия мандат и ваше участие, бели автобуси, блокади, нервен Румен Гечев. Абе направо дежавю 1997 г.", пише Радостин Василев от ПП. 

"Божанков, питай Нинова дали знае какво са използвали социалистите преди да открият свещта? Електричество! Стискаме палци да те видим скоро", допълва колегата му Иван Христанов. 

А Йордан Терзийски (пак от ПГ на ПП - б.р.) шеговито добавя: 

"Кактуса е като хартиената бюлетина в изборния кодекс- знаеш че ще те убоде, но все пак го пипаш!".