Божанков: Отношенията ни с БСП са "никакви"

Новини
16:16 - 19 Февруари 2023
3593
Божанков: Отношенията ни с БСП са "никакви"

Като "никакви" Явор Божанков определи отношенията си с БСП пред журналисти. Той бе сред първите редици на събитието на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" днес пред Народния театър, с което те поставиха своеобразен старт на предизборната има кампания.

"Сходството в позициите ни е извън съмненията. Всичко това, което аз правих по отношение на машинния вот, подкрепата за Украйна... Явно, че няма защо да се обсъжда, че съвпадат на 100%", коментира Божанков присъединяването си към ПП и ДБ.

Той посочи, че БСП са призовали за подкрепа на референдума на "Възраждане" за еврото, че са отменили машинния вот и че са едни от силите, спрели съдебната реформа.

Според него това е коалицията на доброто, но точният епитет е без значение. "В тези избори е ясно - от едната страна е коалицията на добрите, от другата страна е коалицията на "Магнитски" и хартиената бюлетина. Изборът е съвсем ясен - българите искат пак Бойко Борисов на власт или искат да остане в миналото на България. Изборът е само един", коментира още Божанков.

Той сподели още, че посреща митинга от днес с благодарност и че хората го приемат така радушно, за да покажат оценката си за работата му. Потвърди и че ще води листата в Габрово.